Tefekkür

Menfi Hisler ve Nurdan Mahrum Dersler

📌Ortaca kerimemiz okulda almış olduğu bir dersin notunun yükselmesinden ve o dersi sevmesinden bahsederken geçen sene aynı dersi intibak edemediği his ve tavırlarından hoşlanmadığı öğretmeni nedeni ile hem dersten soğuduğunu hemde notunun düşük olduğunu söyledi.
📌Müsbet his ve dersin vesilesi olan kişiye karşı muhabbet istifadeyi ve başarıyı artırmış.
📌Aynı kanuniyetin nur derslerinde de cari olduğunu düşünüyorum. Hissimizin bozuk olduğu,zanların şiddetlenmesi ile adavetimizin var olduğu kişilerin ağzından çıkan hakikatlar ne kadar âlî olursa olsun bendeki menfi zulümatlı hisler istifadeye engel teşkil ediyor.
📌Kendi enemizi muhafaza özür dilemekten yada hatalarımızla yüzleşmekten kaçan nefsimizin firavunuyetini korumak adına “ben dersime giderim,dinlerim” diyerek zevahiri kurtarma çalışmaları ve ders ortamlarında içten içe his ve gayz ile dolu olup yüz yüze geldiğimizde şirin baba tavırları sergilemek tasannu yani yapmacıklıktır. Kişiyi Şamlı Hafız Tevfik (r.ah) ağabeyin tokadına mazhar eder
📌Ya sorunu çözmek için ikili bir gayrete girmeli yada kendimizi zorlamayıp ortamı bozmamalı. Nur alınacak çiçek çok. Derdi bal yapmak olmayan eşşek arısı gibi hem ortamı hemde insanları rahatsız etmeye hakkımız yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir